petak, 29. listopada 2010.

Google Affiliate Network

Vjerojatno će mnoge od Vas začuditi ovaj post i o čemu to sad pišem. Naime prije par dana ovaj blog je primljen u program Google Affiliate Network ( GAN ), to znači da će se na istome reklamirati Google partneri koji putem mreže prodaju neke proizvode ili usluge. Kako na svim forumima iskusni webmasteri kažu da na našim područjima malo tko kupuje preko interneta postavlja se pitanje da li oglašavanje na blogu pisanom na hrvatskom ima smisla. Po mom mišljenju smisla ima. Trenutno mi padaju na pamet dva slučaja:

  • popularne "starke", moje kćeri to troše kao ja cigarete (a i traju im malo više od kutije cigareta), kod naših trgovaca su cca 450-500kn, dok se u nekim trgovinama u USA iste  prodaju za 20-tak $ i kad platite dostavu još uvijek se isplati
  • spomenuo sam već webmastere, pa ću spomenuti i web hosting (koji treba svakome tko ima web stranicu ) koji je kud i kamo jeftiniji nego kod domaćih prodavača ( cca 3,5$/mjesec )
Da sada ne duljim, uskoro ćete na blogu vidjeti i neke nove stranice osim "Početna" i "Pišite i Vi na ovom blogu" koje će se baviti reklamiranjem već spomenutih partnera. Možda i u nekom postu koji će govoriti o nekim smetnjama stavimo reklamu vezanu za te smetnje.

Nakon par dana evo i  mali dodatak, a odnosi se na ona poduzeća koja ću možda reklamirati, a koja nemaju dostavu ("shipping") za našu državu. Jednostavno u Google upišite "package forwarding" i dobiti ćete rezultate za poduzeća koja se bave dostavom širom svijeta. Princip na koji funkcioniraju npr: Shipito ili MyUs je da Vam dodjele virtualnu adresu u USA koju Vi koristite prilikom kupnje, te se roba dostavlja do njih, a zatim je oni dostavljaju do Vas. Cijena nije posebno velika posebno ako kupite nešto što ima "free shipping" u USA, pa nemorate platiti dostavu do "virtualne adrese".
Zdravi i veseli bili!!