nedjelja, 12. prosinca 2010.

Tradicionalna kineska medicina (Hsin Kuang Herbal Store)

HKH
Ako se sjećate posta o GAN (Google Affiliate Network) napisao sam da će možda biti nekih reklama na blogu. Za sada mi se najinteresantnijim i najbližim temi bloga učinio Hsin Kuang Herbal Store. Radi se o klinici koja se bavi Tradicionalnom Kineskom Medicinom (TCM), osnovani 1956g, trenutno zaposlenih 7 TCM doktora. Uspješno liječe cca 450 bolesti i smetnji. Proizvode dostavljaju širom svijeta bez naplate poštarine. Ukratko ću napisati što kažu o TCM:
Tradicionalna kineska medicina (TCM) je sveobuhvatni medicinski sistem koji se koristi u dijagnosticiranju i liječenju bolesti, prevenciji bolesti i poboljšanju općeg stanja organizma. Postupci su učinkoviti za fizičke i psihičke probleme. Velika je zabluda da se TCM  koristi samo za  prevenciju, jer se pomoću TCM  vrlo učinkovito liječe i razne bolesti i smetnje.
Kineska medicina koristi energetski okvir  za uravnotežavanje protoka Qi (vitalne energije, izgovara se "či") u tijelu. Ako Vam je nizak, povišen, usporen ili raspršen Qi često ćete se razboliti. 
Na žalost, nedostatak svijesti o TCM traži još mnogo rada na promicanju iste. Međutim, sve više i više ljudi je upoznato sa TCM i drugim alternativnim metodama liječenja u čemu nam veliku pomoć čini postojanje interneta, pomoću kojeg upoznajemo druge kulture. Kineske biljne tradicije na kojima se zasniva TCM sežu u prošlost do 3500g pne i vežu se za legendarnog cara Sheng Nong. 
Više možete pročitati na Hsin Kuang Herbal Store službenim stranicama.
Zdravi i veseli bili!!!
HKH