subota, 11. prosinca 2010.

Upala plućne maramice (Pleuritis) i med

Upala plućne maramice (pleure) najčešće izazvana bakterijama, može biti i virusna. Bolest je povezana sa prehladama, bronhitisom, traheitisom i bronhopneumonijom. Češće pogađa muškarce nego žene. Poznato je više vrsta pleuritisa, ovisno o tome da li je primarnog ili sekundarnog karaktera: tuberkulozni pleuritis, virusni pleuritis,  bakterijski pleuritis i purulentni pleuritis. Više o navedenim  vrstama pleuritisa možete pročitati na portalu Moje Zdravlje. Simptomi specifični za pleuritis su bolovi u području pluća (pojačavaju se pri dubokom udisaju ili kašlju), povišena tjelesna temperatura, znojenje, te ponekad i bolovi u mišićima i zglobovima.
Apiterapija u liječenju pleuritisa preporuča slijedeće:

  • liječenje mastima koje u sebi sadrže pčelinji otrov (iskreno ne znam da na našim područjima postoje takve, ako neko zna neka napiše u komentaru), oboljelo, odnosno, bolno područje se maže dva do tri puta dnevno, nakon dva do tri dana bolovi prestaju, a tretman se provodi do izliječenja.
  • narodna medicina preporuča obloge od čistoga meda pomješanog sa brašnom od slačice (senf) na oboljelo područje. Smjesa se stavlja na laneno platno, a zatian na mjesto zahvaćeno pleuritisom. Za vrijeme liječenja pleuritisa preporuča se i konzumiranje 100-200g meda dnevno podjeljeno u najmanje 3 obroka.
Zdravi i veseli bili!!!

    Homeopatski tretman akutnih i kroničnih bolesti dišnog sustava. Engleski jezik.      Kliknite na sliku. 


    The Homeopathic Treatment Of Acute And Chronic Bronchitis, Laryngitis, Pleuritis, Pneumonia, Phthisis, Pulmonalis, And Pericarditis