subota, 5. prosinca 2009.

Medenjaci


Za pripremu ovih fantastičnih medenjaka potrebno Vam je:
-25 dkg bijelog brašna
-25 dkg raženog brašna
-15 dkg meda
-10 dkg maslaca
-18 dkg šećera 
-2 jaja
-prašak za pecivo
-1 žličica cimeta
-1 žličica soka od limuna
-oraščić
-kora od jednog limuna
-20-tak oljuštenih badema
Na sobnoj temperaturi miješajte maslac, med i šećer dok se sasvim otopi. Jedno jaje i cimet, sok od limuna, oraščić, koru limuna dobro izmješajte.
Prašak za pecivo dodajte u brašno i dobro izmješajte, zatim dodajte drugo jaje i izmješani med i masnoće i jaje izmješano sa ostalim sastojcima. Dobro izmjesite. Sirovo tijesto možete zamrznuti i koristiti kada Vam zatreba ili čuvati nekoliko dana u hladnjaku u zatvorenoj posudi.
Oblikujte male poluloptice i u svaku ubodite pola oljuštenog badema i pecite 25 minuta na 150*C. 
Gotovi medenjaci neka odleže minimalno 1 sat, a još su bolji nakon nekoliko dana. 
Možete ih dugo čuvati u posudi sa poklopcem.
U slast!!!